Home Stappenplan Aanschaf Contact Inloggen

CONTACT

VRAGEN, OPMERKINGEN OF TIPS?

Neem dan contact met mij op via het formulier hieronder.

Uw naam

Uw bericht

Enter CAPTCHA solution
Listen to audio CAPTCHA

Uw mailadres

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Lindy van Dijk en ik woon nu zo’n 7 jaar in de Stripheldenbuurt in Almere. Al deze jaren ben ik actief geweest voor de wijk met de buurtwebsite www.de-stripheldenbuurt.nl.

Hoewel wij in de Stripheldenbuurt niet het hoogste aantal inbraken van alle buurten hadden (eerder één van de laagste), was het aantal inbraken toch hoog te noemen: zo’n één tot twee per week.

In de wintermaanden van 2013, begin 2014 begon dit op te lopen en begon een aantal mensen in de buurt aan te geven dat zij zich niet meer echt veilig voelden in hun buurt.

De oplossing kwam met de oprichting van de WhatsAppgroepen, gecombineerd met een intensieve samenwerking met de wijkagent.

Bijna 400 bewoners hebben zich aangemeld voor de WhatsAppactie en het resultaat is er naar: er zijn op dit moment nauwelijks nog inbraken. 400 Paar extra ogen in een wijk met zo’n 2375 gezinnen doen er toe en sommige bewoners beginnen al echte speurders te worden.

Andere wijken hebben inmiddels ook interesse getoond voor het aanpakken van inbraak op deze manier.

Met deze website probeer ik het ook voor andere wijken mogelijk te maken om de inbraakcijfers op deze manier omlaag te brengen.